Brochure Tarief
Domitys_Articles15.jpg

Hoe ontwaak ik zacht uit mijn winterslaap?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Sporten, detoxen, een kuuroord bezoeken: aan het einde van de winter kan ons lichaam wel een energieboost gebruiken. En een serviceresidentie is de perfecte plek om zo'n energieboost te krijgen.

  1. / Nieuws
  2. / Goed leven
  3. / Hoe ontwaak ik zacht uit mijn winterslaap?

Het is nog niet echt lente, maar de natuur bloeit stilaan weer op. De dagen worden langer, we horen weer vogels fluiten en het wordt warmer. Maar toch blijven heel wat mensen liever nog even lekker warm binnen. Hoe ontwaak ik zacht uit mijn winterslaap?

Geleidelijk weer een fysieke activiteit uitoefenen

Zodra de zon weer gaat schijnen, begint u weer een fysieke activiteit uit te oefenen. U kiest zelf wat u wilt doen: wandelen, tuinieren, … Zorg er wel steeds voor dat u warm gekleed bent en kijk uit waar u uw voeten neerzet, zodat u niet uitglijdt. Wie last heeft van de koude, kan ook kiezen voor aquagym: deze sport is goed voor de gewrichten. Ook yoga is een goede keuze: dit verbetert uw ademhaling en voorkomt hart- en vaataandoeningen.

In de DOMITYS-serviceresidenties krijgen de residenten toegang tot meer dan 50 activiteiten en animaties per maand, zowel binnen als buiten. Lichte gymnastiek, yoga, tai chi, sofrologie: er is voor ieder wat wils! Elke activiteit wordt begeleid door een professionele animator die voltijds in de residentie werkt. In de verschillende sportruimtes (zwembad, fitnesszaal, tuinen rond de residentie, …) kunt u zich zonder risico’s fysiek uitleven.

Uw immuunsysteem versterken

De volgende tip om zorgeloos van de winter naar de lente over te schakelen, is kiezen voor gezonde voeding. Vitamines en mineralen zijn hierbij zoals altijd cruciaal! Eet bijvoorbeeld vers fruit en verse groenten om genoeg vitamine C, vitamine B2 en B5 en sporenelementen (ijzer, zink) op te nemen. Deze stoffen versterken uw immuunsysteem, zodat u opgewassen bent tegen de ziektes die aan het einde van de winter de kop opsteken. Bovendien verbruikt het lichaam meer energie als het koud is. Als u aan het einde van de winter uw conditie op peil wil houden, raden we u aan trage suikers te eten, zoals pasta en rijst.

In de DOMITYS-residenties bereidt de chef ter plaatse gerechten met lokale seizoensgroenten. Residenten die hun maaltijd in het restaurant nuttigen, kunnen kiezen uit een uitgebreide menukaart. Maar u kunt ook zelf boodschappen doen en een maaltijd bereiden in de keuken van uw appartement. Met onze begeleide shuttledienst brengen we u wekelijks naar de markt en de supermarkt. En als uw boodschappen te zwaar zijn, zet onze draagservice ze rechtstreeks aan uw appartement af. We hebben echt aan alles gedacht!

Verandering van omgeving wanneer u wilt

Nu de zon weer gaat schijnen, krijgen heel wat mensen zin om eropuit te trekken. Maar het vooruitzicht om hun naasten (kinderen, buren, …) achter te laten, zelfs maar voor een korte periode, zorgt er soms voor dat ze niet willen of kunnen vertrekken.

Bij de serviceresidenties van DOMITYS kunt u een tijdelijk verblijf van enkele dagen of weken boeken in om het even welke residentie in België en Frankrijk. In elke residentie werken een twintigtal personeelsleden die ervoor zorgen dat elke bewoner, zowel tijdelijk als permanent, zich comfortabel en veilig voelt. Met meer dan 90 residenties biedt DOMITYS de meest uiteenlopende mogelijkheden: aan zee, in de bergen of zelfs in een kuuroord.

Ander nieuws dat u misschien interesseert