Brochure Tarief
Domitys_BienEtre8.jpg

Hoe blijft u gezond?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Door gezond te blijven, kan u maximaal profiteren van uw pensioen. Laat er geen gras over groeien! Maak er een goede gewoonte van om in onze serviceresidenties uw gezondheid te onderhouden.

  1. / Nieuws
  2. / Goed leven
  3. / Hoe blijft u gezond?

Het is veel eenvoudiger om voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen dan vaak wordt gedacht. Vooral als u het geluk hebt om in een serviceresidentie te wonen die aangepaste activiteiten en voorzieningen biedt.

Bekijk het van de positieve kant: wanneer we genieten van een welverdiend pensioen, hebben we meer tijd om voor ons welzijn te zorgen, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. En in plaats van de eerste tekenen van zwakte af te wachten om vervolgens tot actie over te gaan, kunnen we elke dag preventieve maatregelen nemen zodat we in vorm blijven.

Beter voorkomen dan genezen

Dit gezegde kent iedereen. Want als het om gezondheid gaat, is voorkomen vaak het begrip waar alles om draait.

Dat geldt in de eerste plaats voor voeding: een goed ontbijt, ’s avonds een lichte maaltijd, geen maaltijden overslaan, excessen vermijden (te zout, te vet of te zoet voedsel eten bijvoorbeeld) en bij voorkeur verse en seizoensproducten eten.

De chef van de residentie van DOMITYS zorgt bij het samenstellen van de menu’s voor evenwichtige voeding, waarvan je bovendien kunt genieten.

Om de gewrichten soepel te houden en de spieren te versterken is het nodig om enkele lichamelijke oefeningen uit te voeren. Maar niet te fanatiek: zoals zo vaak draait het niet om de intensiteit maar om de regelmaat.

Lichte oefeningentai-chiyoga… : in de residentie van DOMITYS worden allerlei gevarieerde lichamelijke activiteiten aangeboden, zodat iedereen zijn gading kan vinden. Aquagym gebeurt in groepsverband, maar het is ook mogelijk om rustig een paar baantjes in het zwembad te trekken.

Ten slotte moeten we niet vergeten dat als de stemming goed is, we beter uitgerust zijn om het hoofd te bieden aan eventuele lichamelijke zorgen. Gun uzelf dus ook momenten van ontspanning, alleen of in een groep, samen ervaringen delen zijn samen met sociale contacten zijn van essentieel belang.

Behalve de talrijke ateliers en culturele activiteiten die worden georganiseerd, geven gezondheidsexperts in de DOMITYS-residentie regelmatig lezingen over preventie en goede gewoonten op gezondheidsgebied.

Goede begeleiding

Het voordeel van het wonen in een hoogwaardige seniorenresidentie is dat u kunt profiteren van een aandachtige en grondige begeleiding en coördinatie voor alles wat de gezondheid betreft. Heeft u een medische afspraak, moeten er medicijnen worden afgeleverd of wordt er medisch materiaal geïnstalleerd? Een toegewijd team zorgt ervoor dat het in orde komt. Dat is weer een zorg minder!

De begeleiding van het team van DOMITYS kan ook buiten de residentie gebeuren. Zo kunnen we de visite organiseren wanneer u in het ziekenhuis ligt en het team kan ook uw terugkeer naar de residentie regelen.

Professionals die voor u klaar staan

Hoewel we er in veel opzichten zelf voor kunnen zorgen dat we in vorm blijven, is het in sommige gevallen beter om de hulp van medische professionals in te roepen. Een podotherapeut of een pedicure om voor uw voeten te zorgen, een fysiotherapeut om u te begeleiden tijdens lichamelijke revalidatie… En natuurlijk onze eigen huisarts voor als u ziek wordt.

De medische en paramedische hulpverleners van uw keuze zijn altijd van harte welkom bij DOMITYS. Zij mogen de uitrustingen en voorzieningen van de residentie vrij gebruiken om – bijvoorbeeld – u oefeningen te laten uitvoeren in het zwembad of de sportzaal.

Ander nieuws dat u misschien interesseert