Brochure Tarief
Domitys_Articles5.jpg

Be connected!

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

In deze geconnecteerde wereld zien we al kleuters met een tablet in de handjes. En honderdjarigen ook!

  1. / Nieuws
  2. / Domitys nieuws
  3. / Be connected!

Senioren zijn meer en meer aanwezig op het internet, ook in de serviceresidenties.

Nooit zonder mijn tablet!

Het is geen geheim dat senioren steeds beter overweg kunnen met computers, smartphones en tablets. Dat geldt vooral voor de babyboomers.

Niet verwonderlijk: senioren van deze generatie hebben kunnen kennismaken met de computerwereld tijdens de laatste jaren van hun loopbaan. Ze houden ook van nieuwigheden. Behoort de oudere die allergisch is aan computers dan voorgoed tot het verleden? Dat lijkt ons duidelijk …

Dit onderzoek heeft tot drie vaststellingen geleid:

  • Senioren zijn steeds beter uitgerust.
  • Senioren voeren steeds meer dagelijkse taken en handelingen uit via het internet: e-mails sturen, bankzaken regelen, sociale netwerken gebruiken enz.
  • Senioren gebruiken het internet redelijk vaak.

Aandacht voor nieuwe technologieën in de DOMITYS residenties

Hier hebben we het over senioren in het algemeen. Maar ook in de serviceresidenties zelf zien we deze trend, ook in gebouwen voor senioren van 75 jaar en ouder.

In de DOMITYS residenties maken we gebruik van moderne technologie, zonder het menselijke contact uit het oog te verliezen:

  • In de bibliotheek is een computer voorzien. Hier kunnen bewoners die geen eigen apparaat hebben, vrij het internet verkennen.
  • Wifi is in de meeste residenties inbegrepen in de huurprijs van DOMITYS. Als hij of zij dat wil, kan iedere bewoner ook een persoonlijke mailbox registreren bij een provider naar keuze.
  • Er kunnen computercursussen voor beginners worden georganiseerd voor bewoners die nog niet helemaal mee zijn met de nieuwste ontwikkelingen. Tijdens deze lessen krijgen ze tips en trucs en leren ze hoe ze moeten omgaan met risico’s op het internet.

Ander nieuws dat u misschien interesseert