Brochure Tarief
Domitys_Articles17.jpg

Ik ga in een residentie wonen: wat doe ik met al mijn bezittingen?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Verhuist u naar een beter aangepaste, maar kleinere woning? Dan leest u hier enkele tips om deze verandering zonder stress en zorgeloos te laten verlopen.

  1. / Nieuws
  2. / Domitys nieuws
  3. / Ik ga in een residentie wonen: wat doe ik met al mijn bezittingen?

Neem contact op met de residentie om uw behoeften in de toekomst te bespreken

Wat moet u precies doen nadat u hebt beslist dat u van uw huidige woning naar serviceflats of een serviceresidentie verhuist? Dat is niet altijd eenvoudig. De studio’s in de DOMITYS-residenties bestaan uit drie kamers (sommige residenties omvatten zelfs enkele huizen) en zijn aangepast aan elke behoefte en elk budget.

Woont de gemiddelde 65-plusser op een oppervlakte van 110 m², verdeeld in vier kamers. Bij een verhuizing naar een serviceresidentie moet de toekomstige bewoner dus vaak kiezen welke meubelen, kleding en voorwerpen hij meeneemt en welke niet. In de loop der jaren verzamelen we een hele berg spullen. Deze nieuwe stap is de ideale gelegenheid om afscheid te nemen van alles wat u eigenlijk niet nodig hebt.  

Het team van uw DOMITYS-residentie kan u hierbij helpen. Aarzel niet om contact met het team op te nemen om te bespreken hoe u uw toekomstige woning wilt inrichten. Zo kunt u beter inschatten wat u nodig hebt.  

Uw souvenirs en bezittingen sorteren

Het grote moment is aangebroken. Net zoals bij elke verhuizing is dit een erg emotionele stap: elk voorwerp heeft een verhaal, wat het soms moeilijk maakt om bepaalde spullen los te laten.

Om het iets overzichtelijker te maken, kunt u uw bezittingen in drie categorieën verdelen:

  • Eerste categorie: alledaagse spullen die ook in uw nieuwe woning van pas zullen komen: zetel, buffetkast, servies, schilderijen en andere decoratiestukken … U kunt uw DOMITYS-woning zelf personaliseren. U bent er tenslotte thuis!
  • Tweede categorie: voorwerpen die u kunt missen: logge of versleten meubelen. Veel mensen staan versteld van de hoeveelheid nutteloze voorwerpen die ze bezitten.
  • Derde en laatste categorie: spullen die u in de residentie zou kunnen gebruiken … maar die u ook kunt achterlaten. Uw auto, bijvoorbeeld: deze kunt u parkeren bij uw DOMITYS-residentie, maar we bieden ook een gratis wekelijkse shuttledienst waarmee u uw boodschappen kunt doen en een huurdienst voor elektrische wagens. U kunt uw auto dus met een gerust hart verkopen.

Een beroep doen op verenigingen of dienstverleners

Zodra u uw bezittingen hebt gesorteerd, moet u alleen nog contact opnemen met de lokale verenigingen of gemeentediensten die grote voorwerpen ophalen om de spullen die u niet meeneemt, op te halen.

Ander nieuws dat u misschien interesseert