Brochure Tarief
Domitys_Articles19.jpg

Vijf redenen om als senior te verhuizen

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Voor talloze senioren is verhuizen naar een nieuwe woning niet bepaald nadelig. Integendeel.

  1. / Nieuws
  2. / Domitys nieuws
  3. / Vijf redenen om als senior te verhuizen

Zelfstandig blijven wonen … om zich thuis goed te voelen

Senioren die thuis willen blijven wonen willen dit vooral omdat ze hun onafhankelijkheid niet willen verliezen. Maar vaak verwarren ze onafhankelijkheid met autonomie. Een autonoom persoon kan dagelijkse taken probleemloos uitvoeren zonder risico op valpartijen of ongelukken. Denk aan een maaltijd bereiden, zich aankleden of zich verplaatsen. Een onafhankelijk persoon kan zijn dag organiseren zoals hij wil. Het betekent dat u vrienden en familie kan ontvangen, en dat u aan activiteiten en animaties kan deelnemen wanneer u maar wil.

Wie in een serviceresidentie van DOMITYS woont, kiest voor onafhankelijkheid zonder zijn autonomie op te geven. Onze seniorenappartementen zijn speciaal ontworpen om het risico op valpartijen te minimaliseren. Alle ruimtes zijn vlot toegankelijk en optimaal verlicht. Dankzij de dagelijkse begeleiding door onze teams voelt geen enkele resident zich eenzaam, zonder in te boeten aan privacy.

Mensen leren kennen … om zich te omringen met gezelschap

Zich niet eenzaam voelen: dat is een van de belangrijkste wensen van veel senioren. Vrienden en familie die verhuizen, een onherkenbaar veranderde buurt, een vereniging die ermee ophoudt: dit zijn slechts enkele oorzaken die kunnen leiden tot een lichte of ernstige vorm van sociaal isolement.  Als de tijd tussen bezoekjes langer wordt en iemand soms zelfs niet minstens een keer per dag met iemand kan praten, weegt dit op zijn mentale en fysieke toestand.

In de serviceresidenties van DOMITYS is elke dag een team van 15 tot 20 personen aanwezig om het leven van elke resident aangenamer te maken door klusjes voor hen uit te voeren. Een voltijds animator bereidt elke maand meer dan 50 activiteiten en evenementen voor. Elke residentie telt ongeveer 120 appartementen: er zijn dus tal van mogelijkheden om mensen te ontmoeten!

Zich vrij blijven voelen … zonder zorgen over dagelijkse taken

De woning waarin u uw kinderen hebt grootgebracht en een groot deel van uw leven hebt doorgebracht, kan op latere leeftijd een blok aan het been worden. Gras dat moet worden gemaaid, een dak dat aan vervanging toe is, een oprijlaan die u sneeuwvrij moet maken, boodschappen die u moet halen, facturen en offertes die moeten worden geklasseerd: al deze verschillende taken zijn niet altijd even prettig.

Hebt u er al over nagedacht te verhuizen naar een aangepaste woning met diensten ‘à la carte’ die u echt kan gebruiken? Zo blijft u zich vrij voelen en kunt u zich concentreren op wat echt belangrijk is: uw hobby’s, naasten enzovoort. In een DOMITYS-residentie kan elke bewoner zich abonneren op een of meer Service Packs om bepaalde dagelijkse taken aan DOMITYS toe te vertrouwen.

Blijven ontdekken … want op leren staat geen leeftijd

Omdat op leren geen leeftijd staat, vindt u in de DOMITYS-residenties een ruim aanbod aan conferenties, reisverhalen, interactieve gesprekken over kunst en geschiedenis, leesclubs, bezoekjes aan historisch erfgoed in de buurt, … Deze culturele hoogtepunten in de residentie worden afgewisseld met workshops waarin de residenten nieuwe recepten ontdekken of een nieuwe sport kunnen uitproberen, zoals yoga of tai chi.

Familie en vrienden blijven ontvangen … in een perfecte omgeving

Genoeg stoelovertrekken voorzien, voor meerdere personen boodschappen doen en koken, opruimen en schoonmaken: vanaf een bepaalde leeftijd wordt het pas echt duidelijk wat er zoal bij een familiebezoekje komt kijken. Gelukkig hoeft u zich in een serviceresidentie nergens zorgen over te maken. Familie en vrienden kunnen immers een tijdelijk appartement reserveren, een ruimte reserveren of gerechten naar het appartement van de resident laten brengen. DOMITYS doet al het mogelijke om het bezoek van uw naasten in goede banen te leiden.

Ander nieuws dat u misschien interesseert