Brochure Tarief
Domitys_Articles21.jpg

Hoe houd ik mijn fysieke conditie op peil in drie lessen?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Evenwichtig eten, regelmatig een fysieke activiteit uitvoeren en contact houden met familie of vrienden: Drie manieren om uw conditie op peil te houden ...

  1. / Nieuws
  2. / Goed leven
  3. / Hoe houd ik mijn fysieke conditie op peil in drie lessen?

Evenwichtige voeding

Het eerste wat u moet doen om uw conditie goed te houden, is gezond en evenwichtig eten:

  • minder zout en vetten eten, meer calcium en vezels eten, meer fruit en groenten eten. Al deze goede gewoonten helpen te voorkomen dat bepaalde symptomen opduiken of verergeren, zoals cataract, diabetes of hart- en vaatziekten.
  • Wie gezond eet, beschermt zichzelf ook tegen het risico op botbreuken door osteoporose door zijn of haar botten te verzorgen.

Bij DOMITYS besteden we veel aandacht aan de voeding van onze residenten, bijvoorbeeld door:

  • de mogelijkheid om een bepaald dieet te volgen (bijv.: geen zout);
  • een door een voedingsdeskundige samengestelde menukaart met lokale seizoensproducten.
  • Dankzij de ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten wordt elke maaltijd een moment van genot.

Regelmatige fysieke activiteit

Wie zorg draagt voor zijn conditie, voelt zich niet alleen fysiek, maar ook mentaal goed. Daarom is het zo belangrijk regelmatig een fysieke activiteit te beoefenen.

Helaas is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan! Op hogere leeftijd gaan veel mensen minder vaak sporten en voelen ze zich minder gemotiveerd om fysieke inspanningen te doen, zelfs de meest eenvoudige.

  • Daarom is het aangeraden zichzelf doelen op te leggen die aangepast zijn aan de fysieke toestand en mogelijkheden. Met een groep samen gaan wandelen of zwemmen is ideaal, en voor alle fysieke activiteiten geldt: regelmaat is beter dan intensiteit.
  • Dat zijn de basisregels die de animatoren en externe animatieverleners elke dag in de praktijk toepassen bij de residenten van DOMITYS. Aquagymsessies, lichte gymnastiek, wandelen: elke residentie biedt een gevarieerd assortiment activiteiten.

Zo kunnen onze residenten genieten van de vier voordelen van fysieke activiteit bij senioren: uithoudingsvermogen, sterkere spieren, lenigheid en evenwicht.

Contact houden met familie en/of vrienden

In vorm blijven houdt ook in dat men de sociale contacten onderhoudt. Blijven lachen en praten met anderen is essentieel om langer actief te blijven. Plan bijvoorbeeld activiteiten met uw vrienden, zoals een petanquespel of kaartavond, of breng uw familie een bezoekje.

Sociaal contact bezorgt u niet alleen een goed humeur. Het zorgt er ook voor dat u zich goed voelt in uw lichaam: sociale ontwikkeling is ook een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Bij DOMITYS bieden we de residenten de hele dag door momenten van gezelligheid: maaltijden, tussendoortjes, animatie, thema-avonden, …

 

Ander nieuws dat u misschien interesseert