Brochure Tarief
Domitys_Home.jpg

De serviceresidenties van DOMITYS: een veilige keuze

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

U goed voelen start bij een veilige en aangepaste thuis, met permanente nabijheid van bekwame mensen en een gezellige, comfortabele sfeer.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / De serviceresidenties van DOMITYS: een veilige keuze

Bestaat er een plek waar enerzijds alles is aangepast om in de beste omstandigheden uw oude dag te beleven en anderzijds de nodige diensten beschikbaar zijn, zodat er bij noodgevallen steeds snel wordt gereageerd?

Het antwoord is ‘ja’ en zelfs voor de hand liggend: dit vindt u in serviceresidenties.

Een woning en gemeenschappelijke ruimten, voor u uitgedacht

Een seniorenresidentie (of serviceresidentie voor senioren) is niet alleen een woning, maar omvat ook alle diensten. We beginnen bij de woning zelf:

  • In elk van zijn residenties hanteert DOMITYS zeer strikte voorschriften. Elk appartement is uitgerust met een aangepaste badkamer (vlakke douche, hangtoilet, douchedeur met handgreep, nieuwe wastafel, kraantje met handdouche enz.) en een toegankelijke keuken (verhoogde koelkast, ladekasten, grote handgrepen op de deuren, kraantje met handdouche enz.);
  • De algemene omgeving van de bewoner (gemeenschappelijke ruimten en toegangspunten van de residentie) is beveiligd.

De medewerkers van DOMITYS hebben allemaal een EHBO-opleiding gevolgd. U kunt hen dag en nacht bereiken als u zich ergens zorgen over maakt. Ze staan binnen vijf minuten na uw oproep voor u klaar.

De klok rond personeel met EHBO-kennis aanwezig

Het feit dat er de klok rond personeel aanwezig is in de DOMITYS-residenties, geeft veel senioren een veilig gevoel.

Maar onze begeleiding gaat nog verder. Het personeel kent iedere bewoner persoonlijk en praat minstens één keer per dag met hen om te controleren of alles goed gaat. Deze gesprekken dragen ook bij tot de goede sociale band met de bewoners. Een groet en een glimlach kunnen de dag goedmaken van mensen die alleen wonen en soms dagenlang niemand anders zien …

Initiatieven om risicosituaties te voorkomen

Een aangepaste en beveiligde omgeving, een deskundig team dat kan ingrijpen bij noodgevallen … Daar stopt onze aandacht voor de veiligheid van onze bewoners niet! De serviceresidenties spelen een cruciale rol op het vlak van preventie. ‘Preventie’ lijkt misschien een abstract begrip: ‘aan preventie doen’ is geen bewuste keuze. Om dit te doen werken, moet de preventie worden verwerkt in de alledaagse, algemene handelingen.

Van voeding tot geheugen- en evenwichtsworkshops over lichte gymnastieklessen en een leesclub: de activiteiten en animaties vormen één geheel waarmee de bewoners hun fysieke en cognitieve vaardigheden kunnen onderhouden … en nog lang veilig en zelfstandig kunnen leven!

Ander nieuws dat u misschien interesseert