Brochure Tarief
Domitys_Articles3.jpg

Geen tijd voor verveling in de residenties van DOMITYS

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Animatie, een avondje uit, evenementen en sportieve activiteiten zijn er voor u het hele jaar door. En u bent helemaal vrij om er al dan niet aan deel te nemen.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / Geen tijd voor verveling in de residenties van DOMITYS

In onze residenties worden het hele jaar door animatie, uitstapjes en sportactiviteiten georganiseerd. U kunt vrij kiezen of u hieraan deelneemt of niet. Maar één ding staat vast: bij DOMITYS is er geen tijd voor verveling!

De eenzaamheid doorbreken

De tijd lijkt langer voor wie alleen woont, zeker wanneer de partner er niet meer is en/of de kinderen en kleinkinderen ver weg wonen.

Bovendien wordt vanaf een bepaalde leeftijd de tijd tussen de bezoekjes langer en gaan mensen minder vaak op stap. Op zo’n moment is verhuizen naar een aangepaste omgeving een van de oplossingen die de meeste zekerheid bieden op een gevuld sociaal leven en een ruime keuze aan ontspanningsmogelijkheden. Een plek waar permanent personeel aanwezig is en waar de bewoners contact kunnen hebben met hun buren of vrienden.

Een uitgebreid animatie-aanbod

Dat is waarom de serviceresidenties voor senioren van DOMITYS een zeer ruim en divers aanbod aan animatie hebben samengesteld. Dit aanbod steunt op vier pijlers:

  • Een animatiebeleid dat op nationaal niveau is uitgewerkt en kan worden afgestemd op elke residentie. Dit animatie-aanbod wordt gecoördineerd door animatieverantwoordelijke Maryvonne Guittière. Elke residentie heeft ook een eigen voltijds animator.
  • Rekening houden met de feedback van onze bewoners. De animator is geen externe dienstverlener en kent iedere bewoner persoonlijk. Meermaals per jaar organiseren we een animatiecomité om de wensen van onze bewoners en hun suggesties te bespreken.
  • Evenwicht tussen spel, sport en intellectuele activiteiten. Ons programma telt vijftig animatiemomenten per maand en bestaat uit gepersonaliseerde trajecten (bv. DOM’Actief), thema-evenementen (bv. reisverhalen, juni in de tuin, blauwe week …) en evenementen voor meerdere residenties (Olympische Spelen, literatuurprijs …). Er is voor ieder wat wils!
  • Iedereen zelf laten kiezen om wel of niet deel te nemen. Een voordeel aan wonen in een serviceresidentie van DOMITYS is dat u samen met uw vrienden naar uw favoriete aquagymles kunt gaan … en de leesclub een keertje kunt overslaan. Of omgekeerd. Iedere bewoner deelt zijn tijd in zoals hij zelf wil.

Even weg met het Evasion-pakket: voor wie graag een stukje van de wereld ziet

Bij DOMITYS bieden we dagelijks animatie aan. Maar het is ook mogelijk om het alledaagse even achter te laten en eropuit te trekken:

  • Met Escapade-verblijven. De bewoners van DOMITYS kunnen het hele jaar door op vakantie naar een andere residentie aan een gunstig tarief dat geldig is in alle residenties van DOMITYS. Ze kunnen zelfs enkele maanden per jaar gratis in een selectie residenties op vakantie gaan in het kader van de ‘Escapades Selection’.
  • Met het Evasion-pakket. Met dit optionele pakket krijgt u de kans om deel te nemen aan premiumevenementen en te verblijven in DOMITYS-residenties in Frankrijk en daarbuiten.

Ander nieuws dat u misschien interesseert