Brochure Tarief
Domitys_Court_Sejour3.jpg

“Ik wilde verder doen met mijn leven zoals ik gewend was, maar wilde wel gerust zijn. In een Domitys-residentie kan dat.”

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Viviane en Jean-Pierre, bewoners van de serviceflat Domitys "L'Ecrin Vert" in Oudergem, zijn tevreden over hun nieuwe woonomgeving en over hun keuze om te verhuizen naar een Domitys residentie. In alle eerlijkheid delen ze hun ervaringen.

  1. / Nieuws
  2. / Getuigenissen
  3. / “Ik wilde verder doen met mijn leven zoals ik gewend was, maar wilde wel gerust zijn. In een Domitys-residentie kan dat.”

Viviane en Jean-Pierre, bewoners van de serviceflat Domitys “L’Ecrin Vert” in Oudergem, zijn tevreden over hun nieuwe woonomgeving en over hun keuze om te verhuizen naar een Domitys residentie. In alle eerlijkheid delen ze hun ervaringen.

Het begint al goed; Viviane waarschuwt ons: “Afspreken zal niet makkelijk zijn; ik heb veel te doen!”. De agenda van de pittige zeventiger zit blijkbaar overvol met activiteiten. Dat komt niet alleen door haar dynamische temperament, maar ook omdat ze in de Domitys-serviceresidentie een omgeving heeft gevonden die helemaal afgestemd is op haar wensen en behoeften: “Toen ik met pensioen ging, wou ik echt een functioneel appartement dat aan onze leeftijd aangepast is. Mijn man is dertien jaar ouder dan ik, dus moeten we aan de toekomst denken.” Met haar ervaring na een loopbaan in de bankwereld heeft ze de tijd genomen om zich goed te informeren over alle mogelijke formules die de markt biedt. Die van Domitys heeft haar overtuigd.

Vier jaar geleden begon het. “Ik was nog jong. Ik wou verder doen met mijn leven zoals ik gewend was, maar wilde wel gerust zijn. In een Domitys-residentie kan dat. Hier leid ik mijn leven zoals ik wil en voel ik me goed! Ik kook als ik er zin in heb, maar ik kan ook op restaurant. Ik heb mijn culturele agenda, met optredens en shows, mijn fitness in de stad en mijn turnlessen hier in de residentie. Wist je dat er hier een zwembad is? Ik doe dus aquagym! Eigenlijk heb ik nog niet stilgezeten sinds ik hier ben!”

Viviane zegt spontaan dat haar levenskwaliteit er zelfs op vooruit is gegaan. En dat terwijl ze eerst niet eens aan deze formule had gedacht. Je huis moeten verlaten en het gevoel hebben je thuis te verliezen, dat doe je niet zomaar. Daarom zijn er zoveel mensen die het uitstellen. “Mensen zijn bang om thuis weg te gaan. Da’s jammer,” betreurt Viviane. “Velen geraken geïsoleerd. Ze worden afhankelijk van iemand die elke dag moet langskomen om voor hen te zorgen. En dat terwijl ze een veel beter leven zouden kunnen hebben op een plek zoals een Domitys-residentie!”

Want hier hoef je helemaal geen afscheid te nemen van “je leven zoals het vroeger was”. Integendeel! Vaak leidt de stap naar zo’n service-residentie tot een ware heropleving. Voor de 94-jarige Jean-Pierre “stond de moraal op een laag pitje, maar hier kwam die helemaal terug!” Hij is al 34 jaar weduwnaar en is altijd zeer actief geweest. Hij werkte veel, maar voelde zich de laatste jaren eenzaam. Toen hij twee en een half jaar geleden in L’Ecrin Vert aankwam, veranderde alles, dankzij de bezorgdheid van zijn kinderen. “Ik nam meteen deel aan activiteiten, ontmoette nieuwe mensen en voelde me goed. Nooit verveel ik me nog. Het animatieteam doet enorm veel inspanningen om de hele tijd door allerlei dingen te organiseren voor ons. Ik ben blij dat ik hier ben.”

Hij woont alleen in zijn appartement, maar voelt zich niet langer geïsoleerd. Hier heeft hij weer rust gevonden, en de empathie van het personeel. Zelfs in de lockdownperiode bleven ze glimlachen, altijd positief! Dat heeft hem enorm opgefleurd. De toewijding en de opgewektheid van het team is ongetwijfeld van levensbelang voor Jean-Pierre. “Op een nacht had ik een gezondheidsprobleem en de nachtploeg is me onmiddellijk komen helpen. Ik draag nu altijd het polsbandje dat Domitys mij aangeraden heeft. Zo kan ik een signaal sturen als ik in nood ben en dat stelt me helemaal gerust.”

Viviane kan dit alleen maar bevestigen: “Als ik ergens naartoe ga, weet ik dat er altijd een team klaar staat om mijn man te helpen wanneer het nodig is. Zo ben ik helemaal op mijn gemak.” Die gerustheid vergroot nog meer het gevoel van vrijheid dat ze ervaart. Zo kan ze nog volop uitstapjes doen en activiteiten organiseren met vrienden, onder andere met een koppel dat ook in deze residentie woont en die intussen heel goeie vrienden geworden zijn. Voor Viviane symboliseert deze Domitys-residentie haar teruggewonnen zelfstandigheid, terwijl ze tegelijk in een veilige omgeving woont.

Jean-Pierre, de vrolijke negentiger, vat dit gevoel goed samen: “Vanaf een bepaalde leeftijd heb je behoefte aan een veilig kader dat je geruststelt. Dat heb ik hier, en dat maakt me echt gelukkig.” Viviane is het daar helemaal mee eens: “Had ik het geweten, dan waren we hier veel eerder komen wonen!” klinkt het enthousiast. Een mooi compliment voor Domitys, en een duidelijke verklaring waarom deze menselijke formule een schot in de roos is.

Interview: Plus.be

Ander nieuws dat u misschien interesseert