Brochure Tarief
Domitys_Articles11.jpg

Is er een aanbevolen leeftijd om naar serviceflats of een serviceresidentie te verhuizen?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

De serviceresidenties van DOMITYS zijn bedoeld voor autonome personen van 60 jaar en ouder. Aan de hand van een subjectief onderzoek kiest u het aanbod dat het best bij uw profiel past.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / Is er een aanbevolen leeftijd om naar serviceflats of een serviceresidentie te verhuizen?

Residenties voor ouderen die zelfstandig kunnen leven

De serviceresidenties zijn bedoeld voor autonome personen op leeftijd. In tegenstelling tot medische rusthuizen stellen serviceresidenties geen zorgverleners tewerk. De residenties kunnen hun bewoners wel helpen bij bepaalde formaliteiten die verband houden met hun gezondheid (zoals hulp bij het maken van een medische afspraak, vervoer van en naar het ziekenhuis, medicatie leveren of medische aanpassingen in de woning), maar ze zijn niet geschikt voor oudere personen die niet meer zelfstandig kunnen leven en/of cognitieve aandoeningen hebben, zoals de ziekte van Alzheimer.

De serviceresidenties van DOMITYS zijn dus bedoeld voor personen van 60 jaar en ouder die volledig of iets minder autonoom zijn.

Gratis persoonlijk onderzoek om uw behoeften in kaart te brengen

Een van de grootste troeven van dit residentiemodel is dat het uiterst flexibel is. Residenten kunnen zich bijvoorbeeld op een groot of klein aantal services abonneren in overeenstemming met hun profiel, hun gewoonten en hun autonomie.

De huurprijs bij DOMITYS omvat buiten de huur van de woning ook toegang tot de Clubruimtes (restaurant, salon-bar, zwembad, sportzaal, …) en de mogelijkheid om deel te nemen aan wel 50 activiteiten en animaties per maand. Dit basispakket geldt voor alle residenten. Daarnaast kunnen de residenten een of meer optionele Service Packs en diensten ‘à la carte’ bestellen, zoals huishoudhulp of onze was- en strijkdienst.

Om u te begeleiden en te helpen met de oriëntatie wordt u een persoonlijk onderzoek aangeboden voordat u naar de residentie verhuist. De resultaten worden vervolgens elk jaar of op aanvraag geüpdatet. Op deze manier weet u zeker dat u alleen de diensten betaalt die u ook echt nodig hebt. U betaalt bijvoorbeeld niet voor huishoudhulp als u uw woning zelf wilt onderhouden. Het aanbod verandert met u mee en is niet leeftijdgebonden. 

Kom het leven in een DOMITYS-residentie uitproberen!

Wilt u een stap verder gaan en ontdekken of het leven in een serviceresidentie aan uw verwachtingen voldoet? Vraag dan gerust een ontdekkingsverblijf aan in uw dichtstbijzijnde DOMITYS-residentie.

Daar heten we u welkom in een gemeubeld en gezellig ingericht appartement waar u tijdelijk kunt verblijven. U hebt toegang tot dezelfde diensten als de permanente bewoners. Bovendien krijgt u het ontdekkingsverblijf terugbetaald als u de sprong waagt en definitief naar een van onze residenties verhuist.*

*als u binnen zes maanden na het ontdekkingsverblijf een DOMITYS-contract tekent

Ander nieuws dat u misschien interesseert