Brochure Tarief
Domitys_Articles.jpg

Breien, naaien, borduren: al onze tips om het te leren of om nog beter te worden, gewoon gezellig thuis

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Er zijn zoveel dingen die je kan doen om creatief met je handen bezig te zijn. Heb je al aan breien, naaien, of zelfs borduren gedacht? Het zijn allemaal creatieve bezigheden die niet alleen nuttig, maar ook heel aangenaam zijn.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / Breien, naaien, borduren: al onze tips om het te leren of om nog beter te worden, gewoon gezellig thuis

Je bezig houden, kan tegelijk nuttig en aangenaam zijn! De beste voorbeelden hiervan zijn breien, naaien of zelfs borduren. Deze manieren om creatief met je handen bezig te zijn, bieden je tal van voordelen. En vooral: er zijn zoveel leuke dingen die je zelf maken. DOMITYS geeft je graag wat tips om jouw brei-, naai- of borduurtalenten nog aan te scherpen.

Breien, borduren, naaien: een perfecte combinatie van creativiteit en ontspanning

Het voornaamste dat je met breien bereikt, is dat je er unieke en originele stukken aan overhoudt: sjaals, handschoenen, truien, kousen, kussens … Je kiest gewoon zelf wat je maakt!

Je kan ook kiezen voor naaien of borduren. Het zijn allemaal creatieve bezigheden met tal van voordelen. In de eerste plaats bieden ze je ontspanning en verstrooiing. Verder stimuleren ze je creativiteit, je concentratie en je vingervaardigheid. En daarna ben je zo blij met je zelfgemaakte werk!

Geef je verbeelding de vrije loop en ontspan je

Breien is een ideale activiteit om je gekste ideeën vorm te geven. Zelfs als je geen toptalent in het breien bent, kan je jezelf verrassen met wat je allemaal kan maken met twee naalden en een bolletje wol. En verder is het ook gewoon een leuke ontspanning!

Kijk naar tutorials om te leren breien

Het wordt allemaal nog makkelijker als je tutorials als gids gebruikt: dat zijn eenvoudige instructie-video’s. Je vindt er ontelbaar veel op het internet. YouTube is een uitstekend vertrekpunt. Dit platform staat vol met online video’s die je op weg helpen. Kies zelf maar uit de tutorials van Phildar of van IkWilBreien.

Heb je geen computer? In boeken en magazines vind je veel advies en patronen. En je kan uiteraard ook in je stoffenwinkel terecht.

Een vaardigheid om te delen met je kleinkinderen

Steeds meer jonge mensen ontdekken het plezier van breien, als ontspanning of om de tijd te doden op trein, tram of bus. Breien is zelfs trendy geworden! Het is een vrijetijdsbesteding voor jong en oud die je met je gezinsleden of familie kan doen. Geef dus gerust je tips en weetjes door aan je kinderen en kleinkinderen.

Patronen en kits om het plezier van “handwerk” te ontdekken

Op tal van sites vind je naaipatronen of kits met al het nodige materiaal en goede raad om je te helpen je eerste eigen handwerk te maken.

Breien

Phildar geeft je bijna 300 breimodellen cadeau op hun website. Daarbovenop krijg je de leuke video-tutorials. Ga ook eens neuzen op deze sites: We are Knitters en Tricotez-moi. Je vindt er gratis patronen en heel veel gedetailleerde uitleg.

Naaien

Fervente naai-liefhebbers kunnen terecht op hun favoriete websites om bij te leren of zich te perfectioneren. Zo pakt Pfaff uit met  gratis video-tutorials, net als Singer. Op Super Bison kan je gratis naaipatronen downloaden om te printen!

Borduren

Heb je een passie voor borduren? Of wil je dit wel eens uitproberen? Ga dan eens kijken op de site van DMC en kies uit een uitgebreid gamma van gratis borduurmotieven.

Een paar ideetjes om je op weg te helpen

De mogelijkheden zijn eindeloos: je kan iets maken voor jezelf, voor je kinderen of voor je kleinkinderen, nu alvast cadeautjes bedenken voor een verjaardag of voor Kerstdag, of werken aan knuffelbeestjes, kussens, kledingstukken voor speciale gelegenheden. Je kan zelfs je eigen boodschappentas maken; zo vermijd je overbodig gebruik van plastiek!

Ben je niet creatief aangelegd? Geen zorgen, wij hebben tal van ideeën voor activiteiten die je thuis kan doen. Lees er meer over in dit artikel.

Ander nieuws dat u misschien interesseert