Brochure Tarief
Domitys_Articles10.jpg

Uw eigen meubelen meenemen naar de serviceresidentie?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Wanneer u naar een serviceresidentie verhuist, bent u er thuis. U kiest zelf de meubelen en decoratie en het aanwezige team helpt u waar nodig.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / Uw eigen meubelen meenemen naar de serviceresidentie?

Serviceflats of serviceresidenties: personaliseer uw woning

Wanneer u naar een DOMITYS-serviceresidentie verhuist, kiest u een veilige en comfortabele aangepaste woning die ook voorzien is op een verminderde autonomie:

  • We besteden veel aandacht aan de afwerking van elke woning. Dat merkt u aan de kwaliteit: goede materialen, functionele inrichting, vlotte circulatie tussen de ruimtes, … Dankzij de grote raampartijen en balkons of loggia’s baadt het interieur in natuurlijk licht, wat het comfort in de woning nog verbetert.
  • We doen ook ons best om elke ruimte optimaal toegankelijk te maken: de keuken is voorzien van een werkblad op aangepaste hoogte, de stopcontacten zijn hoger geplaatst, de badkamer is op maat ontworpen om het risico op valpartijen te minimaliseren.
  • Bij onze gemeubelde kwaliteitswoningen hoort ook een ruim assortiment diensten, zoals het restaurant, salons, animatie, het zwembad en welzijnsactiviteiten.

Maar moet u dan uw favoriete zetel vaarwel zeggen en zult u uw mooiste schilderij nooit meer zien? Helemaal niet. De woningen zijn gemeubeld, maar elke resident kan zijn eigen meubelen en/of decoratiestukken meenemen. Een serviceresidentie is eerst en vooral een thuis, dus willen we maar één ding: dat u zich helemaal thuis voelt.

Verhuizen: wij zorgen voor (bijna) alles

Veel senioren verhuizen naar een serviceresidentie omdat hun eigen woning niet aangepast is aan hun gevorderde leeftijd, omdat ze zich eenzaam voelen of omdat hun woning gewoonweg te groot is geworden. Ze hebben minder ruimte nodig dan vroeger. Voordat ze vertrekken, moeten ze dus al hun bezittingen sorteren en kiezen welke meubelen en decoratiestukken ze meenemen om hun nieuwe woning te personaliseren.

DOMITYS helpt u bij elke stap van uw verhuizing:

  • Neem eerst contact op met de directie van de residentie. Misschien werkt de residentie samen met een verhuisbedrijf en kunt u zo een lager tarief krijgen. Als u een professional inschakelt, denk er dan aan dat de gemiddelde reserveringstijd in de normale periode een maand bedraagt. Verhuist u tussen mei en september, dan bedraagt de wachttijd drie tot vier maanden.
  • Wanneer u in de residentie aankomt, krijgt u twee uur lang verhuishulp. Meubels verplaatsen, een kader of lamp ophangen, lampen vervangen: wij staan klaar om samen met u uw appartement in een echte thuis om te toveren!

Zin in verandering? Maak het gezellig!

In tegenstelling tot een rusthuiskamer is een woning in een serviceresidentie een echte thuis. U mag dus op elk gewenst moment de inrichting en decoratie aanpassen.

De teams van de residentie staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Hebt u hulp nodig om te bekijken hoe u het best valpartijen in uw woning voorkomt of de verlichting optimaal plaatst? Aarzel dan niet om raad te vragen!

 

Ander nieuws dat u misschien interesseert