Brochure Tarief
Domitys_Articles18.jpg

Leer nieuwe vrienden kennen in de Domitys-residentie

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

In serviceflats of in serviceresidenties zijn er tal van gelegenheden om andere senioren te leren kennen, generatie-overbruggende gesprekken aan te gaan en uw vriendenkring uit te breiden.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / Leer nieuwe vrienden kennen in de Domitys-residentie

Evenementen om mensen te ontmoeten

In de residentie worden talloze evenementen georganiseerd die voor afwisseling zorgen. In een DOMITYS-residentie:

  • zijn er elke dag een of meer animatie-activiteiten (aquagymsessie, kookatelier, geheugentraining, yogales, …);
  • komen de residenten elke dag rond 16 u. samen om met een glaasje fruitsap te genieten van het verse gebak dat als vieruurtje wordt geserveerd;
  • staan de maaltijden in het restaurant garant voor gezelligheid: vaak gaan residenten die tijdens het eten een praatje hebben gemaakt, daarna ook dagelijks samen lunchen. De themadiners en feesten maken de sfeer extra gezellig.

Informele, gezellige momenten

In een serviceresidentie krijgt u heel wat kansen om uw vriendenkring uit te breiden en een band met uw buren op te bouwen.

  • In uw oude woning zag u uw kenissen in de buurt verhuizen en kwamen er nieuwe gezinnen wonen. Langzaam maar zeker veranderde de hele wijk. Al deze veranderingen kunnen uw sociale leven bemoeilijken.
  • Door hun collectieve aard bieden serviceresidenties een sociaal kader waarbinnen u andere bewoners leert kennen en deel uitmaakt van een positieve dynamiek. Een goeiedag in de gang, een kopje thee met de buurman of buurvrouw, een wandeling in de omgeving: in een serviceresidentie zijn er talloze mogelijkheden voor een gezellig onderonsje.

In de verschillende gemeenschappelijke ruimtes (restaurant, salon-bar, bibliotheek, zwembad, …) kunt u gemakkelijk een gesprek met iemand aanknopen. Tot slot is er in de residenties ook plaats voor generatie-overbruggende gesprekken, zoals het originele initiatief Appart’âge van DOMITYS aantoont.

Voor elk wat wils

Toch dwingt het leven in serviceflats of in een serviceresidentie niemand om ‘geforceerd’ sociaal te zijn. Iedereen kan zelf kiezen aan de activiteiten deel te nemen, met de buren te praten, enzovoort. In een seniorenresidentie heeft iedereen zijn eigen woning – dewelke een echte thuis is, net zoals u gewend bent.

Niemand hoeft dus zijn privacy of onafhankelijkheid op te geven in een serviceresidentie. De activiteiten zijn wel een prima gelegenheid om mensen met dezelfde interesses te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Er is werkelijk voor elk wat wils!

 

Ander nieuws dat u misschien interesseert