Brochure Tarief
Domitys_Articles23.jpg

Met frisse benen op uitstap. Hoe pak je dat aan?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Na een lange winter van stilzitten en minder bewegen begin je best niet meteen fanatiek te sporten. Om spier- en gewrichtspijn te vermijden is het belangrijk om de machine voorzichtig te herstarten.

  1. / Nieuws
  2. / Leven in een residentie
  3. / Met frisse benen op uitstap. Hoe pak je dat aan?

Te hard van stapel lopen is nergens goed voor. Ook al nodigen die zonnige dagen uit tot lange wandelingen, onze benen, knieën en enkels zijn niet klaar om na de winter meteen weer in gang te schieten. Ze zijn een beetje roestig, dus riskeer je blessures als je je plots te veel en te lang inspant. Hoe maak je die stramme spieren en gewrichten voorzichtig los?

Profiteer van je gewichtloosheid

In het water zijn we lichter: onze benen dragen dan maar 30% van ons gewicht. Water is daarom bij uitstek het element om in te bewegen. Het risico op letsels is immers veel kleiner. Ideaal voor rekoefeningen en om te zwemmen, natuurlijk. Een paar baantjes schoolslag of rugslag doen wonderen. Rugslag is trouwens het meest geschikt omdat het de bouw van je lichaam optimaal respecteert.

In de DOMITYS residenties is het zwembad elke dag open. Bewoners kunnen het op elk  moment gebruiken, alleen of in groepsverband.

Oefen in een groep

Heb je het soms lastig om gemotiveerd te blijven? Neem dan deel aan groepslessen. Het is niet alleen een kans om te genieten van het gezelschap van anderen, je kan mekaar ook aanmoedigen om vol te houden. En dat werkt!

De professionele instructeurs van DOMITYS geven elke dag lessen aquagym. Een zachte sport met veel voordelen: je kan het hele jaar door sporten, ook mensen die niet kunnen zwemmen kunnen meedoen, je overbelast de spieren en gewrichten niet en het is goed voor het hele lichaam. Geen fan van water? In de fitnessruimte kan je alleen of met een coach sporten.

In de DOMITYS residenties worden meer dan 50 activiteiten aangeboden.

Niet vergeten stretchen

Op elke fysieke activiteit volgt een essentiële activiteit, die we al te vaak over het hoofd zien. Rekken of stretchen is net zo belangrijk als de opwarming aan het begin van de oefeningen. Het ontspant de gebruikte spieren en stimuleert de recuperatie. Een paar lengtes in het zwembad verlichten ook de spierspanningen. Sluit een sportsessie ten slotte altijd af met een pauze voordat je met de volgende activiteit begint.

Voor een nog diepere ontspanning van lichaam en geest kan je terecht in de wellness- en  schoonheidsruimte van de DOMITYS residentie. Het is er heerlijk genieten met de deskundige zorg van externe professionals, of van zachte massages door hydrojets op het massagebed.

Ander nieuws dat u misschien interesseert