Brochure Tarief
Domitys_Articles6.jpg

Wonen in een serviceresidentie: de beste manier om te besparen?

Bijgewerkt op 17 Mar 2023

Eigenaars kunnen erover meepraten: aan onroerend goed zullen altijd kosten blijven. Daarom is het interessant om eens de vergelijking te maken met huren.

  1. / Nieuws
  2. / Het seniorenleven
  3. / Wonen in een serviceresidentie: de beste manier om te besparen?

In België is 78 % van de 75-plussers eigenaar van zijn woning, waarvoor de woonlening volledig is afbetaald. Kunnen we dan stellen dat hun woning niet langer een financiële last is? Niet echt.

De kostprijs van uw huis vergelijken met een huurprijs

Bij een huis of appartement kan de rekening snel omhoog schieten en onhoudbaar worden, vooral wanneer u alle woonkosten alleen moet dragen. Maar waarover hebben we het dan precies?

  • Eerst en vooral gaat het over onderhouds- en herstellingswerken (schoonmaak, tuinonderhoud …). De verwarmingsketel vervangen, de elektriciteitskabels vernieuwen volgens de moderne normen, het gras laten maaien of de bomen en heggen laten snoeien: het zijn allemaal aanzienlijke kosten waarmee u rekening moet houden.
  • Daarbij komen nog de terugkerende kosten voor water, gas, elektriciteit en andere verbruiksgoederen. En dat terwijl de woningen vaak oudere, en dus minder zuinige, gebouwen zijn. En laten we ook de verzekeringen en andere contracten niet vergeten (beveiliging, assistentieservice …). De onroerende voorheffing voor eigenaars is ook een financiële last die steeds blijft groeien.
  • Tot slot moeten er in bepaalde gevallen onvermijdelijk aanpassingswerken gebeuren door een verminderde autonomie (installatie van relingen aan de trap of het toilet, verbouwingen in de badkamer …).

Complete diensten in een serviceresidentie

Deze kosten kunnen nog zwaarder doorwegen op het budget als de woning te groot is geworden nadat de kinderen het huis hebben verlaten en/of de partner er niet meer is. Dan wordt verhuizen naar een kleinere woning die beter is aangepast aan een verminderde autonomie een logische stap.

De residenties van DOMITYS bieden aangepaste gebouwen en een aantal diensten om aangenaam ouder te worden. Dankzij het bedrag dat u elke maand betaalt profiteert u van veel meer diensten dan enkel een woning:

  • Uw huurprijs bij DOMITYS omvat ook uw huurlasten, wifi, toegang tot de welzijns- en ontspanningsruimten (salon/bibliotheek, fitnesszaal, zwembad) enz.
  • Onze residenties liggen dicht bij winkels en bieden een complete mobiliteitsoplossing (wekelijks vervoer naar de markt en/of de supermarkt, mogelijkheid om een elektrische wagen te huren bij de residentie …).
  • Als exploitant zorgt DOMITYS voor het onderhoud van de dienstruimten.

Communicatie, transport, onderhoudswerken: uw huurkosten bij DOMITYS omvatten veel meer diensten dan de huur op de gewone privémarkt.

Minder zorgen

Een extraatje dat de residenties van DOMITYS u bieden, is totale gemoedsrust. Naar een serviceresidentie verhuizen kan u niet alleen besparingen opleveren in uw algemene woonbudget, maar u ook meer ademruimte geven.

Weg met de stress over herstellingen op het laatste moment! Vaarwel, financiële onzekerheid door een woning die voortdurend moet worden onderhouden. Wie voor een serviceresidentie kiest, zegt ‘ja’ tegen innerlijke rust!

Ander nieuws dat u misschien interesseert